Anem per parts com Jack l'esbudellador.
EXECUTABLE
Es a dir, farem que el nostre projecte visual basic es pugui fer servir en qualsevol ordinador sense tenir instal·lat ni Visual basic, ni Access ni res especial (això sí, cal Windows). Es molt fàcil. Dins Archivo busquem Generar ... els puntets són el nostre projecte, per això, en aquest cas diu Generar pydEndevi.
Us demanarà on deixar-ho. On li digueu, tindreu un fitxer exe que qualsevol podrà fer servir, però no podrà tocar el codi intern.
VARIABLE
Amb l'odre DIM hem creat una capseta de un tipus especial que ens serveix per fer coses.
En el nostre programa a aquesta capseta li hem anomenat parauleta i li hem dit que serveix sols per paraules, no per numeros.
Ho hem fet així:
Dim parauleta as String
Si haguessin volgut que fos per possar números, ho podriem haver fet així
Dim parauleta as Integer
Si diem que és string, sols serveix per possar lletres, si diem que és integer sols serveix per números. Recordeu que com els textbox estan fets per encabir lletres, quan vam fer la calculadora vam tenir que fer servir la funció Val per fer servir les lletres com si fossin números. Això és importatn, l'ordinador ha de saber si el que li diem volem que ho consideri lletra o número. Un exemple molt clar es que si al valor 007 (James Bond) ho considerem lletres (string) ens ho escriurá 007, però si li diem que és un número ens ho passarà a 7, ja que, com sabeu, els zeros a l'esquerra no es consideren,
Finalment, DIM es la forma abreujada de "dimensionar", es a dir, donar mides a un objecte.
IMATGE EN EL BOTONET
Simplement ens hem de fixar en possar el valor 1-Graphical en la propietat Style
En Picture naveguem per accedir a la foto que volguem.
SENSE BOTO NETEJAR
Hem fet servir el fet de que, quan ens possem dins el txtNom (el de dalt) es produeix un event (es a dir pasa alguna cosa). Quan el ratolí entra dins el textbox txtNom, l'ordinador diu Ah, vale! i esborra el que hi ha dins, (de fet més que esborrar, canvia el que hi ha en txtNom per el que hi ha entre les cometes, es a dir, no res.
El mateix fa amb el txtResposta. El codi -en vernell és aquest:
Private Sub txtNom_GotFocus()
'atenció, el gotfocus es refereix a que la capseta txtNom està rebent tota l'atenció, 'es a dir, li hem possat el ratolí a sobre. Quan ho detecta, 'es deixa net a si mateix i també la capseta 'de la resposta
txtNom = "" txtResposta = ""
End Sub
Al got focus hem accedir per la part dreta del editor de programació:
NOMS DELS FITXERS DEL PROJECTE
Es molt important. De moment ho veurem per sobre. Penseu que un projecte (extensió vbp)pot contenir molts formularis (extensió frm). Aquests són els dos més importants per donar un nom. Els altres són més secundaris i quasi automàtics.
El nostre cas ha quedat així:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada