dijous, 27 d’agost del 2009

Fortalessa digital Dan Brown NASA vs NSA

Vols una mica d'entreteniment i no t'ho penses gaire. Mires la contraportada i et trobes:

Tant El codi Da Vinci com Àngels i dimonis i El gran engany han convertit Dan Brown en l’autor més llegit a tot el món, amb un èxit internacional sense precedents. Amb Fortalesa Digital, Brown presenta una aventura trepidant construïda a partir d’uns codis secrets que desvelen una amenaça perillosa i mortal per a tots els éssers humans, i per al nostre món tal i com el coneixem. La criptòloga en cap de la NASA, la brillant i atractiva matemàtica Susan Fletcher, serà qui descobrirà l’entramat i batallarà per salvar la integritat de l’agència més important del món. Traïda per totes bandes, la Susan Fletcher es trobarà lluitant no només pel seu país sinó també per la seva vida i per la de l’home que estima.
“Fortalesa digital és el millor thriller, i el més realista, que s’ha escrit en molts anys... Garantit un calfred per minut”. The Midwest Book Review
“En aquesta història verossímil i trepidant, Brown esborra la fina línia entre el bé i el mal per satisfer tots els públics”. Publishers Weekly


Ah, vale, alguna cosa de marcians. Si surt la NASA....

Doncs no, res a veure amb la NASA, es tracta de la NSA (
National Security Agency). A banda de que el llibre és un plegat de coincidències impresentables -amb Dan Brown sempre tinc la sensació de que no sap com sortir-se'n de les seves trames per poder acabar el llibre- el que m'indigna profundament es que hom pugui fer errades tan greus en la contraportada i continuar reeditant tan feliçment.

Pel que fa a les coincidències, és fascinant com les pot construir en Paul Auster a Leviatan i com les pot destrossar Dan Brown a Fortalessa Digital.

Per cert, mereix un punt i a part les traduccions, també a Empuries, d'en Harry Potter. A banda de que l'estil de Laura Escorihuela era molt més agradable que el de Xavier Pàmies, aquesta darrera traducció presenta tantes errades que a més d'un se li han tret les ganes de continuar.

Empúries, feu-vos-ho mirar...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada