divendres, 6 de gener del 2012

Macros en Excel

Deuria ser bastant simple i, de fet ho és, però els de Excel treballan incansablement per fer semblar difícil el que és fàcil...

Creem una macro gravant-la i el primer problema és on la deixem.

a) Si la deixem en el llibre actual ens dirà que no és un llibre de macros. Per fer-ho no pot ser xlsx. Ha de ser xlsm. En qualsevol cas, si recarreguem el full amb dades noves esborrarem la macro. Xungo.

b) En un altre llibre (també ha de ser xlsm). Es una opció.. per executar la macro ens caldrà que estiguin oberts el nostre xlsx i aquest altre xlsm.

c) Jo diria que és la correcta. La deixem en un llibre personal de macros. Aquest llibre queda ubicat en una ruta en concret però no cal que estigui obert per executar sobre un xlsx qualsevol. El llibre personal de macros presenta l'extensió xlsb.

Però si volem afegir una nova macro, on el trobem? Cercant -amb les condicions habituals- no el trobarem. Es troba dins
DISC:\Documents and Settings\USUARI\Datos de programa\Microsoft\Excel\XLSTART

on DISC és C o E o ... i USUARI el teu nom d'usuari.

Exemple:



Un cop localitzat, si l'obrim veurem que no hi ha cap full obert. Si anem a Programador/Macros i la seleccionem, al polsar sobre modificar ens dona un missatge críptic:

"No se puede modificar una macro que se encuentra en un libro oculto. Muestre el libro con el comando Mostrar."

Evidentment, del comandament Mostrar ni una pista. Però encara hi ha esperança.

Si anem a Programador/Visual Basic ens apareixerà una estructura d'arbre. Polsem sobre el mòdul i accedirem al codi de la macro:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada