dilluns, 3 de desembre del 2018

Josep Lluís Núñez

Avui ha mort Josep Lluís Núñez.

El març de 1968, la seva empresa, amb l'ajut de l'alcalde Porcioles, va enderrocar la Casa Trinxet, obra d'en Puig i Cadafalch.

Va intentar enderrocar la Casa Golferichs (Gran Via-Viladomat) però no ho va aconseguir per l'oposició veïnal.

També va ser destacat el seu intent de construir una urbanització al peu de Collserola.

"Una sentencia puso final a la carrera de éxito como constructor de Núñez, lo que le obligó a entrar en prisión cuando tenía 81 años por haber cometido los delitos de cohecho y falsedad documental en el denominado caso Hacienda. Salió de ese macroproceso que se prolongó durante más de una década como culpable por haber comprado a inspectores de Hacienda para que alteraran sus actas de inspección a cambio de sumas millonarias y la venta de pisos a precios muy ventajosos. La implicación del responsable del Fisco en Cataluña de la época, Josep Maria Huguet, provocó el fin de la carrera de Josep Borrell como candidato a la presidencia del Gobierno español, con quien tenía relación Huguet." (El País https://elpais.com/ccaa/2018/12/03/catalunya/1543843106_492951.html )

Dins el FCB es pot destacar algunes actuacions curioses:

"Home ambiciós, segons el periodista Josep Maria Huertas –que sempre deia que Núñez havia somiat ser alcalde de Barcelona–, "mai va creure en la ciutat, només va creure en el seu negoci". I, quan el seu negoci va ser el Barça, el club va guanyar diners i títols. Una de les obsessions de Núñez va ser evitar que els jugadors aconseguissin massa poder, i va tenir baralles sonades amb Diego Armando Maradona –com el dia que va retenir el passaport de l’argentí per evitar que marxés a jugar un partit d’homenatge a Breitner–."

"La llegenda diu que un dels primers cracs que van marxar va ser Johan Neeskens, el 1978, a qui no va voler renovar perquè l'holandès no va acostar-li paper de vàter al vestidor del camp de l'Hèrcules, on Núñez va tenir una urgència."

"El president volia decidir-ho gairebé tot, llavors, amb situacions estranyes, com quan va forçar el brasiler Cleo, fitxat per ocupar el lloc del lesionat Schuster, a casar-se per silenciar rumors sobre si era homosexual. El mateix Núñez faria de padrí del casament."

( https://www.ara.cat/esports/barca/Mor-Josep-Lluis-Nunez-Barca_0_2110589183.html )

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada