dissabte, 17 d’octubre del 2009

Rapidshare

Rapidshare és un sistema per a compartir fitxers per descàrrega directa. Es a dir, no cal esperar rebre parts d'altres usuaris. Simplement esculls el fitxer i -si existeix- ho descarregues directament d'un servidor qualsevol.

Una de les millors formes per a localitzar fitxers és la pàgina http://www.daleya.com/
Un cop dins, desactivem tots els altres sistemes i deixem sols rapidshare




En aquest exemple cercarem quelcom de Monty Phyton en español escribint les tres paraules en l'espai en blanc i polsant al botó dale Ya.



Ens ofereix bastants resultats:



Escollirem la de "Se armó la gorda" (l'he marcat amb puntets vermells)

Entrem dins la pàgina i veiem que es troba dins Taringa. Taringa és una web de fitxers compartits amb força qualitat. Veiem que l'usuari que ha pujat els fitxers és argentí, però ens especifica que els fitxers es troben en castellà d'Espanya.



Ara hem de descarregar cadascun dels links. Tenim moltes opcions:
  • copiem el primer link i ho escribim en un nou Explorer o Mozilla
  • ens situem sobre el link i, amb el botó dret, escollim obrir el link en una finestra o pestanya nova
  • seleccionem tots els links i els passem a un fitxer de descàrregues massives com ara Jdownloader (ho tocarem més endavant)
Pels dos primers casos ens apareix aquesta bonica pantalla:



Si no tenim usuari i password hem d'escollir l'opció Free User. Ens dirà que no podrem descarregar fins uns 45 segons aproximadament i, quan hagin passat polsarem el botonet de descàrrega -que no serà gaire ràpid- i fins que no s'hagi descarregat no podrem descarregar el següent. Cal molta paciència !!!!

Si tenim usuari i password picarem l'opció Premium User i ens apareixerà una pantalla una mica espantosa:



No ens possem nerviosos: simplement escrivim el nostre usuari en el login i la contrassenya en el password (ja no ens ho demanarà més per tota la resta de fitxers) i polsem Login. La cosa millora:




Polsem el únic botó que hi ha: Download...

Mentres es baixa, podem fer el mateix amb els altres links.

Habitualment són parts en fitxers rar o zip. Alguna vegada cal possar un password per la descàrrega, per la qual cosa és un bon costum deixar la pàgina a favorits fins que hem acabat la descàrrega del tot.

Atenció als agraiments i comentaris d'altres usuaris. Si hi ha molta gent que ho agraeix, bona senyal. No feu cas si un ho critica i cent ho alaben...

En principi, tots els fitxers estan lliures de virus.

Finalment un comentari, aquest exemple baixarà un RatDVD. Es un format d'alta qualitat però una mica perepunyetes per ser llegit. Un altre dia ho comentarem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada