diumenge, 23 de novembre del 2014

El maestro del prado de Javier Sierra

Autor: Javier Sierra
Títol: El maestro del Prado y las pinturas proféticas
Editorial: Planeta
Pàgines: 300
Primera edició: Febrer 2013
Tercera impressió: Març 2013
ISBN: 978-84-03-03069-0
Ref. biblioteca: N Sie

Llibre entretingut que no dona més que per dos dies, es a dir, que és prou interessant, prou agradable per llegir-ho en dues tirades.

Pot ser sobta a aquells que no cerquen simbolismes en la pintura però, si estàs més o menys acostumat, sols és una variant cap a interpretacions diguem-ne espirituals.

Hi ha algun aspecte que sobta, com la sorpresa perque la llança que duu Carles V en el quadre de Tizià sigui la de Longinos (1) que, jo diria, que és un fet bastant conegut i Sierra segur que ja coneixia en el moment que relata els fets. Recorda una mica quan en Dan Brown el personatge es sobta al descobrir que Leonardo escriu al revés.

En positiu, les referències a autors com Panofsky o a Alberto Manguel li fa guanyar bastants punts. També les referències de les quals sols puc criticar que estiguin al final del llibre en lloc de a peu de pàgina (però això és una dèria personal)

També cal alabar la part gràfica, particularment la possició del Triomf de la mort de Brueghel. Trobo un encert poder tenir-ho desplegat mentres vas llegint els conmentaris -impossible la mateixa experìencia en un ebook-.

Com la major part de noveles, un cop l'has llegit et quedes bastant igual però t'ho has passat bastant bé.

Si voleu passar una bona estona, no ho dubteu. En qualsevol cas, recordeu hi ha moltes més opcions per passar una bona estona.

(1)https://www.museodelprado.es/visita-el-museo/15-obras-maestras/ficha-obra/obra/el-emperador-carlos-v-a-caballo-en-muehlberg/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada