diumenge, 25 d’agost del 2013

10K Salamanca

Ciutat ideal per fer running. Tenen una molt bona xarxa de carrils bici que, en la major part del recorregut, conta amb un lateral per a vianants amb la qual cosa no has de molestar als ciclistes. En qualsevol cas, vaig començar a les 07:30 AM i el número tant de ciclistes com de runners era molt baix però no inexistent.

Us plantejo un recorregut de 10 Km sense cap semàfor. Tots els pasos zebra (pocs) són de prioritat pel vianant.

Comencem en la cruïlla entre Paseo San Vicente i Avenida de los Maristas. Avancem per la Avda de los Maristas fins una central de Iberdrola. Tot seguit trobem el primer tram de carril bici (pintat en verd) que ja no deixarem. Fem una bona baixada (ja la pagarem). Estem en zona de les noves universitats i podem veure pintades com ara SAPERE AUDE o LA FILOSOFIA ES NECESARIA. Arribem a una empresa de lloguer de bicicletes i girem cap a l'esquerra.

Passem una rotonda pel lateral i estem a punt de creuar un pont (Puente de la Universidad) . NO CREUEM. Continuem pel lateral Est. Veurem que el carril bici continua per l'altra banda del pont però al final del pont tornarà al nostre lateral. Passem per sobre del Tormes i al final girem a l'esquerra. A la nostra esquerra el Mercadona. A la dreta la Catedral amb les seves torres.

Arribem a una rotonda que travessem per sota. Ens endinsem en el camp i passem per un pontet de ferro sobre una mena de meandre del Tormes. Tot seguit veiem els arc del Pont Romà i arribem a una pista d'atletisme amb tartan oberta al públic. Aquí, evidentment podem complementar els kilòmetres que vulguem... En el nostre cas, per fer el circuit de 10K sols cal fer una volta sencera.

Sortim del tartan i pugem fins al peu del pont romà, però no entrem. Continuem pel lateral del riu seguint el carril bici. Passem un xiringuito, un petit punt de barquetes per passejar pel riu i tot seguit un avís pels ciclistes de alçada 1,60. Els avisa que si s'apropen massa a la dreta es poden estimbar contra el pont (Puente de Enrique Estevan). No ens afecta perquè anem pel carril de vianants. Passat el pont podem pujar per una petita rampa per no molestar els ciclistes. Arribem fins una rotonda anomenada Leonardo da Vinci (amb el Puente Príncipe de Asturias) i donem la volta tornant fins el Pont Romà.

Ara sí, fem tot el Pont, gaudim de la vista, i arribem fins el toro. Tot seguit retrobem el carril verd i deixant l'escultura del Ciego y El Lazarillo baixem una mica. Passarem per davant del Museo de la Automoción de Salamanca (MAS) i podrem veure un petit camió de bombers exposat a l'aire lliure.

Ara comença un passeig idíl·lic (Paseo Fluvial) a la riba nord del Tormes. Vaig fer el recorregut quatre dies i, en dos d'ells em vaig trobar una petita fura -o similar-. Passem pel mateix pont amb l'avís de 1,60 però en aquesta banda no ens afecta perquè anem pel carril de vianants. Tot seguit passem per sota del Puente Príncipe de Asturias i per sota de la via del tren. 

Ben aviat veurem unes instal·lacions industrial una mica antigues i un polígon industrial més nou. Acabem el nostre camí a la riba del Tormes amb una curta però intensa pujada. La empresa Extintores Origen i la Imprenta Kadmos ens donen la benvinguda. Ja falta poc.

Pugem per Calle Rio Ubierna i creuem un pas zebra. Seguim a l'esquerra deixant a la nostra dreta la seu de la Policía Local. Aviat arribem a una botiga d'accessoris de motos. Tinguem-la present.

Tot seguit arribem a la empresa S.A. Mirat i veiem la porta metàl·lica del Parque de los Jesuitas. entrem dins i seguim el carril bici. Evidentment es un nou sector on complementar els kilòmetres que vulguem. En qualsevol cas la pujada és bastant forta (es ara quan paguem la baixada del principi). 

Seguim el carril bici, sortim del parc, passem per davant del Hotel Ibis i pel Hotel Castellanos. El carril bici es bifurca. Continuem rectes (no girem a l'esquerra) al cantó de la via del tren. 

Arribem a un pas zebra que sembla que el carril bici continua, però no ho fa (si més no en agost 2013). Girem a l'esquerra i ben aviat veiem els ànecs de La Alamedilla. Ja hem fet els 10K.

Si el Parque de los Jesuitas estigués tancat (dissabte a les 08:15 ho estava, però diumenge a la mateixa hora estava obert...) donem la volta i tornem fins a la botiga de motos. No intentem entrar abans ja que es tracta de fàbriques sense sortida. A la botiga de motos continuem sempre seguint la paret. Es la Avenida de las Artes. Continuem per Príncipe de Vergara i Avenida Campoamor. Ens trobem amb un pas aixecat sobre la via que ens porta al punt del Hotel Castellanos que em comentat abans.

Si vols el kmz deixa un comentari.


Pel que fa al desnivell:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada