dissabte, 2 de gener del 2010

Encriptació amb CryptFire

La meva memòria, pel que fa a novel·les i pel·lícules, és molt limitada. Si vul recordar un argument ho d'escriure immediatament a la finalització de la lectura o de la visió de la pel·lícula. Trobo que el blog és una eina ràpida i eficaç per solventar aquesta carència.

En qualsevol cas, malgrat ningú llegirà aquest blog, em sembla poc étic escriure l'argument complert d'una obra, més que res, per no trencar-li a ningú l'emoció de descobrir-la per ell mateix.

Així que he buscat alguna forma per poder publicar l'argument de forma encriptada. Existeix i és molt senzill: el CryptFire que és un complement del Firefox. Simplement cal instalar-ho i fer-ho servir. Com? Escribim el text en Word o el Notepad o en el que vulguem. Fem un copiar i se'ns queda en la memòria virtual. Anem a Tools/CryptFire/Visite CryptFire.com. En la finestra principal de la pàgina peguem el text i escrivim una contrasenya. Polsem a Encript i el text es converteix en un seguit de símbols illegibles. Aquests símbols els peguem en el blog i ja ho tenim guardat per sempre.

Per re-llegir-ho fem el procés invers. Copiem el galimaties en la mateixa pàgina, escrivim la contrasenya i desencriptem.

Per exemple:

La meva primera encriptació. El password és sevilla

queda com

-- Encrypted: decrypt with http://cryptfire.com/
_b64tln5TcAjyEPrlbMWvRNNNztwX.o5qBEhVTbjOxCjROGMOpPY-UGRROE2.tYL
ZDXVoqw72qDHkIVoJxQShn1Rck91XCDf1Nt8sBeRjlC-EFoLMWKWZRps9FxPEbiz
7cki_64b
-- End encrypted message





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada