dissabte, 25 de febrer del 2017

Soldados de Salamina de Javier Cercas

Autor: Javier Cercas
Título: Soldados de Salamina
Año: 2001
Editorial: Tusquets
Colección: Andanzas
Páginas: 209
Edición: 2ª Marzo 2005
ISBN: 84-8310-161-0



Contenido:
Primera parte: Los amigos del bosque
Segunda parte: Soldados de Salamina
Tercera parte: Cita en Stockton


Si no ho és ja, tinc la certesa de que acabarà essent llibre de lectura obligatòria en la ESO (la qual cosa podrà augmentar les seves vendes però li farà perdre vitalitat ja que plaer i obligació sovint són antònims). Es llibre dins de llibre, és autor real dins novel·la real; és, per tant, literatura per sobre de la novel·la. De fet, en més d’un paràgraf el propi autor nega que estigui escrivint una novel·la.

Creuaments de realitat continus com per exemple el “pasodoble” que encanta a la pitonissa i que serveix per identificar al personatge misteriós, cites en bars reals de Girona (com el Bistrot de la foto) , referències a fets reals, com la fotografia de Sánchez Mazas amb 8 companys a l’ambaixada de Xile. Bolaño com a personatge i les seves vivències al camping,...


A tall d’exemple de llibre dins del llibre, el començament del tercer capítol:

“Terminé de escribir Soldados de Salamina mucho antes de que concluyera el permiso que me habían concedido en el periódico” (pág. 141)

Això ho diu quan encara falta un terç del llibre i, el propi autor, reconneix que li ha quedat coix! Just perquè falta la tercera part!!!


Recomanable, molt recomanable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada